Fare İlaçlama ve Fareler Hakkında Bilinmeyenler


Fare evime nasıl gelir?

Ev fareleri evlere girebilmek için bozuk para boyutlu çatlakları bile kullanabilirler. Hava şartlarından kaçmak veya yılanlar ve çakallar gibi yırtıcı hayvanlardan kaçmak ve yiyecek kaynaklarını bulmak için kapalı mekanlarda saklanma alanı ararlar. Dağınık tavanlar ve bodrum katları, bu farelerin yuva yapmak ve üremek için mükemmel saklanma yerleri sağlarken, kirli yemekler ve açılmamış kiler malları yiyecek kaynakları sunar. Duvar boşlukları ve dolaplar altındaki boşluklar da farelerin yaşaması için muhtemel yerlerdir. fare ilaçlama için tıklayın.



Fare ne kadar büyük sorun olabilir?

Ev fareleri  çok çeşitli koşullar altında gelişirler, gizli ve çok temkinli olduklarından mücadele etmek zorlu olabilir.Onlar nadiren birini ısırmaya meyillidirler, fakat onların varlığı insan sağlığına zararlı olabilir.


Dışkıları ve idrarı yiyecekleri kirletir ve eğer nüfus kontrol edilmezse ev fareleri yuva yaptıkları yerlerde kirlenme sorunlarına neden olabilirler. Ev fareleri ile bulaşabilen hastalıklar arasında viral menenjit  ve gıda zehirlenmesi bulunur.


 

Ev faresinden nasıl kurtulurum?

  • Dışlama :Farelerin bir yapıya girmesine izin veren sitelerin kapatılması.
  • Temizlik işleri ve Dağınıklık : İlaçlama teknisyenimiz bir fare popülasyonunu çeken ve destekleyen yiyecek ve suyun en aza indirilmesine yardımcı olmak için hem iç hem de dış mekan sağlık önlemlerini kullanmanızı tavsiye edecektir.
  • Tuzaklar: Çoğu kez tedavi planınız, fareleri öldürmek veya uzaklaştırmak için tuzakları ve diğer mekanik cihazları kullanacaktır.
  • Yemler: İlaçlama teknisyenimiz  ayrıca fareleri öldürmek için formüle edilen kemirgen yemleri gibi kimyasal ürünler kullanmayı da seçebilir.



Detaylı Bilgi ve Hemen Profesyonel İlaçlama Hizmeti Almak İçin:

Tıkla ve Ara : 0 228 314 50 75


DAVRANIŞ BESLENME VE ALIŞKANLIKLAR 


Fare ve Ev Faresi Nasıl Tanımlanırlar?


Ev faresi, insan habitatları içinde yaşama eğilimi içinde olan küçük bir memelidir. İnsanlarla olan yaşam alanı paylaşımı açısından dünyadaki en yaygın memeli türlerinden biridir. Asya’ya özgü, bu kemirgenler tüm dünyaya yayılmış durumdadır.Genellikle  insan yerleşimlerinin içinde veya yakınında yaşarlar. Ayrıca laboratuar denekleri olarak kullanılabilir ve bilimsel çalışmalara büyük ölçüde katkıda bulunurlar.



Fareler nerelerde yaşıyorlar?

Normalde ev faresi yuvalarını  tarlalarda, çimenlik ve ağaçlık alanlarda yaparlar.Yuvalarını karanlık ve korunaklı olacak şekilde oluştururlar ve mevcut yiyecek kaynaklarına yakındır.


 Fareler Ne Yer ? | Nasıl Beslenirler?


Eğer ortamda varsa ev faresi beslenmek için tohum ve tüm kuruyemişleri tercih ederler, ancak bu fırsatçı beslenen canlı hemen hemen her şeyi yiyebilir.


Aktivite 


Doğada çok merak uyandıran ev faresi  gününü, yeni ya da sıradan olan her şeyi keşfederek, kendi bölgesini dolaşarak geçirir.Dışarıda sıcaklıklar düşmeye başladığında ev fareleri kış uykusuna yatmadıkları için kendilerine sıcak alanlar ararlar.Çoğu zaman yemek kokusu ve bir yapının sıcaklığına ilgi duyan ev faresi, bir eve girebilmek için tesisat hatları, boru açıklıkları ve kapıların altındaki boşluklar gibi herhangi bir açıklığı kullanabilir.


 

Fare kovucu işe yarar mı ?


Arka ayakları üzerinde durabilirler ve aynı zamanda hareket halindeyken denge sağlayan kuyruk tarafından desteklenirler. Gürültü yapıyorlar mı?Ev faresi keskin bir duyma duyusuna sahiptir ve diğer ev fareleriyle çıkardıkları gıcırtı sesleri ile iletişim kurar. Diğerleri ultrasonik aralığa uzanırken, bu gıcırtıların bazıları insanlar duyulabilir.  


Detaylı Bilgi ve Hemen Profesyonel İlaçlama Hizmeti Almak İçin:

Tıkla ve Ara : 0 228 314 50 75